Gastgezin


Om al onze honden alle liefde en aandacht te kunnen geven en wij niet met kennels werken maken wij gebruik van gastgezinnen. Zodat elk teeffje en reutje die ingezet word voor de fok een mooi leven heeft en opgroeit in huiselijke kring. Bij ons thuis loopt al een aardige roedel rond waarbij wij ook geen afscheid willen nemen van de honden die met penisioen gaan.  Vandaar dat wij ons uitbereiden door samen te werken met gastgezinnen. 

Een gastgezin houdt in dat u de hond krijgt en op papier blijven wij de eigenaar. Verder is de hond voor u als uw eigen hond. Dit houdt ook in dat de kosten van voeding, dierenartskosten etc voor u zijn. Alle kosten die te maken hebben met het fokprogramma zijn voor ons. Ook moet de hond beschikbaar zijn voor keuringen en voor de dekkingen. En voor verdere gerelateerde activiteiten die te maken hebben met het fokprogramma. 

- Een gastgezin moet in de buurt van Almelo wonen.

- Tijd voor de hond is heel belangrijk!!  Het is niet de bedoeling dat de hond meerdere dagdelen per week alleen kom te zitten.   

- Een afgesloten tuin is noodzakelijk. 

- Ervaring met een hond heeft wel de voorkeur. 

- U moet er voor openstaan om met de pup op cursus te gaan. 

In de meeste gevallen zijn wij op zoek naar gastgezinnen voor teefjes. Het is de bedoeling dat een teefje max. 3 nestjes voor ons gaat krijgen. Dit is totaal afhankelijk van hoe het allemaal gaat. Mocht het een moeilijke zwangerschap en/of een moeilijke bevalling zijn dan kan het best zijn dat het bij 1 nestje blijft. De gezondheid van de hond is voor ons het allerbelangrijkste!

Bij een teefje is het zo dat zij een week voor de bevallingsdatum bij ons terug komt om bij ons te bevallen. U zal haar dan zo’n 2½ maand moeten missen. Natuurlijk wordt u nauw betrokken bij de bevalling en de kraamtijd. Voor een gezin met kinderen is het vaak moelijk om zo lang afscheid te moeten nemen van de hond. Ook moet men de band niet onderschatten die wordt opgebouwd als de hond bij u woont. Een Doodle heeft een bijzonder karakter en is echt een maatje. 

Wij hebben op het moment twee fantastische gastgezinnen.  Waarmee wij een goed contact hebben en een mooie vriendschap is uit ontstaan.  Dit is zeer belangrijk ook omdat er regelmatig contact moet zijn met de hond die in het gastgezin woont.  Vooral voor een teefje geld dat ze zich bij ons thuis moet voelen. En zich ook prettig voelt bij de rest van de honden die bij ons in huis wonen.  Dit kan simpel door dat zij af en toe een dagje bij ons komt en door samen te wandelen.

                                                       Gastgezin worden moet een weloverwogen keuze zijn!!  

Wij hopen in de toekomst de Twentse Doodle familie nog uit te bereiden met gastgezinnen. Zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat nog veel gezinnen kunnen genieten van zo'n prachtige hond.