Gedragsproblemen/Allergieën

 

Gedragsproblemen:

 

Over dit ras word veel geschreven dat het makkelijke en slimme honden zijn. Dit klopt maar dat wil niet zeggen dat dit allemaal van zelf gaat. Hier moet vooral het eerste jaar veel tijd in geïnvesteerd worden. Misschien omdat ze wel zo slim zijn en een gevoelig karakter hebben gaat het ook fout. Helaas hoor je van gedragsdeskundigen dat Australiche Labradoodles/Cobberdogs gedrags problemen hebben.

Het volgen van cursussen en dan niet alleen de puppycursus maar ook vervolg cursussen zijn een goede start. Hier leer je goed je hond kennen en nog belangrijk bij een goede cursus leer je ook de lichaamstaal van je hond kennen. Dit kan veel problemen voorkomen. 

Consequent zijn is heel belangrijk!!   Behalve de hond lichaamelijk actief houden is het ook heel belangrijk om hem/haar geestelijk bezig te houden. Verveling kan ook een grote oorzaak zijn van verkeerd gedrag. 


Allergieën:

Dit ras staat ook bekend om zijn lichaamelijke gevoeligheid. Helaas hoor en lees je ook steeds meer over allergieën die ontstaan. 

Wij hebben als mensen de wereld er niet beter en gezonder op gemaakt.  Vroeger kwamen de honden alleen bij de dierenarts als zij een ongeluk hadden gehad en hadden verder geen problemen. Aten zelfs vaak gewoon met de pot mee. Nu krijgen ze speciaal hondenvoer waar van alles in word gestopt. Worden gevaccineerd. (Dit vind ik op zich een goede zaak maar niet zo maar elk jaar. Tegenwoordig kun je, je hond laten testen en op maat laten vaccineren. ) Er worden veel chemische middelen gebruikt om de honden vlo en teek vrij te houden. Terwijl er ook natuurlijke middelen zijn. Ook het jaren lang gebruik van pesticiden in de landbouw heeft de gezondheid voor de mens en dier er niet beter op gemaakt. Ook bij de mensen komen er veel vaker allergieën voor. 

Omdat er van dit ras bekend is dat zij gevoelig zijn is het zeer belangrijk om een goede voeding te geven. Vlees of brokken waar het grootste gedeelte van uit vlees/vis bestaat. En zo min mogelijk of helemaal geen graan. Ook snacks moeten natuurlijk zijn en geen geur/kleurstoffen bevatten. Ook moet het voer op de juiste manier bewaard worden.  Hoe staat altijd op de verpakking aangegeven. 

Als een hond een allergische reactie vertoont is het zeer belangrijk om hier werk van te maken en het niet te laten verslodderen. Doordat het immuumsysteem van de hond laag is zal hij/zij makkelijke voor nieuwe allergenen een allergische reactie opbouwen. 


Dus als u van plan bent om dit ras aan te schaffen is het zeer belangrijk om bij  u zelf af te vragen of u tijd wilt investeren in cursussen. Om er een leuke en sociale hond van te krijgen en om hem/haar echt goed te leren kennen.  Of u geld wilt uitgeven aan een goede voeding. En goede voeding is nu één maal duur. Ook de natuurlijke snacks zijn een stuk duurder.

Wij als fokker laten de honden keuren en vinden het karakter van de fokhonden ook zeer belangrijk. Zelf heb ik er ook een teefje bij lopen met gedragsproblemen maar omdat ik weet dat dit bij haar niet erfelijk is word zij wel gebruikt. Het gedrag is alleen vervelend in sommige situaties en ik ben er om die situaties te vermijden voor haar. Ze heeft al prachtige stabiele pups op de wereld gezet. Maar ik kan rustig zeggen dat het voorkomen van gedragsproblemen beter is. Wat jammer genoeg door bepaalde situaties niet altijd te voorkomen is. 

Er zijn al heel veel keuringen waardoor wij de honden kunnen selecteren die wij gaan gebruiken voor de fok. Erfelijke factoren kunnen wij hierdoor  bij bepaalde lijnen uitsluiten. Maar zoals de grondlegster van dit ras zo mooi zegt


                                                            Waren sommige dingen maar erfelijk

                                                                dan konden we ze eruit fokken.