Bailey als pup

Wij zoeken voor Bailey een nieuw huis.

De dame is bijna 2 jaar. Is bij ons geboren en opgegroeid en wij moeten dan ook met spijt zeggen dat voor haar het wonen in een roedel niet geschikt is. In de hoop naarmate ze wat ouder word dat het beter zou gaan moeten we vaststellen dat, dat niet het geval is. 

Het samen wonen met vijf andere honden is voor haar stress vol. En dan vooral als er bezoek komt. Als hier de deurbel gaat slaan de honden aan prima, ze gaan even kijken en het bezoek begroeten helemaal goed. Maar voor Bailey is het een race en ze gaat helemaal los. Eigenlijk vind ze het heel spannend maar het lijkt wel of ze zich wil bewijzen tegenover de anderen en moet altijd vooraan staan. Gaan de mensen zitten prima maar staan ze op dan gaat ze weer blaffen. Alleen is het een hele andere hond ze blaft wel even maar is dan ook meteen rustig. 

Ze heeft de pech dat ze midden in de corona tijd geboren is. Hierdoor heeft ze als pup een hoop moeten missen. Toen er bij mij door familieomstandigheden ook nog weinig tijd was voor de honden heeft ze toch een achterstand opgelopen. Voornamelijk het contact met andere mensen. Hier zijn ze veel buiten op het erf en elke dag standaard wandelen is er dan ook niet bij waardoor de buitenwereld een enorme indruk op haar kan maken. Dit ondergaat ze allemaal rustig. En vertrouwt helemaal op mij dat het allemaal goed is. 

Ze laat zich heel anders zien aan vreemde mensen dan dat ze werkelijk is. Het is een grote knuffelkont die met een por van haar poot wel even laat weten dat ze aandacht wil. Ze vind het heerlijk om tegen je aan te liggen en even een dikke kus te geven. 

Wat zoeken wij voor haar mensen die veel ervaring hebben met honden. E.v.t. een wat oudere stabiele hond hebben waarvan ze kan leren. Mensen die alle tijd hebben ze moet niet teveel alleen thuis komen te zitten. Dit is ze ook totaal niet gewend ze is altijd met de andere honden samen geweest. En mensen die openstaan om met haar op cursus te gaan. Eigenlijk moet je met haar opnieuw beginnen alsof het een pup is.

Heb je haar vertrouwen dan is het een schat van een hond.

Het is voor ons een moeilijke beslissing maar wij denken dat het voor haar beter is om niet elke keer in de stress te schieten en zich blijkbaar moet bewijzen tegenover de andere honden. Gewoon een lekker rustig leventje voor haar. 

Denkt u dat u Bailey een goed huis kunt bieden stuur dan een uitgebreid bericht met uw gegevens.

Met vriendelijke groeten Anita