Wie zijn wij?                                                                                                                           


Hallo,

Mijn naam is Anita Nijland getrouwd met André en wij hebben twee zoons Tim en Max.

Altijd al gek op honden geweest en zelf ook altijd honden gehad. Na kennis te hebben gemaakt met de Australische Labradoodle en me helemaal verdiept te hebben in dit fantastische ras kwam mijn droom uit met onze eerste Doodle Nikki. Met haar was de bedoeling om te gaan fokken en zo is Twentse Doodles ontstaan. 

Het zijn fantastische honden die zeer op de mensen gericht zijn en graag bij de mensen zijn. Ook zijn het zeer gevoelige honden en voelen precies aan hoe je, je voelt. Wij zijn zeer blij dat wij ons leven delen met Doodles en Cobberdogs. En op het moment wonen er zeven bij ons in huis. Dus geen dag is er saai want het zijn echte grappenmakers. Die je blijven verbazen. 

Wij hebben veel geïnvesteerd in onze honden. Qua keuringen en een gezonde leefstijl. 

We hebben ons aangesloten bij de MDBA  master dog breeders & associates. Om samen te werken aan raserkenning. Voor een ras in ontwikkeling is het zeer gebruikelijk dat er een naamsverandering komt voor de duidelijkheid. En honden die worden ingeschreven bij de MDBA gaan verder onder de naam Cobberdog. 

Zelf ben ik thuis voor de honden want het is een ras dat niet teveel alleen thuis moet zitten. Natuurlijk kunnen ze rustig even alleen thuis zijn maar het zijn geen honden die meerdere dagdelen per week alleen moeten zijn. Helaas hebben wij de ervaring dat het dan helemaal misgaat. De hond gaat vragen om negatieve aandacht en vaak is er niets meer mee te beginnen. Er word dan al snel gezegd het ligt aan de hond!!  Voor beide partijen word het dan een grote teleurstelling. Dit is een belangrijk aandachtspunt bij het overwegen van het aanschaffen van een Cobberdog. Is er genoeg tijd voor de hond!! Voor mensen met allebei een drukke baan vinden wij ze niet geschikt. 
                                    

                                                                                                  Nikki

  

                                        

De Cobberdog is een fantastisch ras. Zeer geschikt voor mensen met allergieën. En door hun lieve en sociale karakter ook zeer geschikt als therapie/ hulphond of maatje. 

Ook zeer zeker een ras dat niet alleen zijn/haar lichamelijke beweging nodig is maar ook graag geestelijk uitgedaagd word. Ze zijn zeer leergierig en het is dan ook zeer leuk om met ze op cursus te gaan en e.v.t. later bij een sport. 

Een ras die voor alle mensen die tijd hebben voor een hond een zeer waardevolle aanvulling is in hun leven.